Gärna repris, Scottie

Torsdag 7 februari 2019

Eric Adams, Scottie kallad, steg fram senast när Adam Ramstedt saknades. En repris på den insatse vore bra mot Nässjö. 

Det är bara nio matcher kvar av grundserien för Kings, som fortfarande finns överst i tabellen. Men Dolphins, Luleå och Borås finns strax där bakom, så vinster är det som gäller om positionen ska behållas. 

Nu gäller det Nässjö, laget som stört Kings ordentligt i två möten. Ja senast här i Täljehallen vann ju Nässjö med 91-89 och matchen före det krävdes förlängning för Kingsseger. Det var då Toni Bizaca gjorde nio poäng i förlängningen. Då hade Nässjö haft ledningen med 16 poäng efter den tredje quartern. 

Nässjö kommer, liksom Kings, till denna match med en vinst mot Uppsala. För Nässjö så det länge illa ut, då Uppsala ledde med 63-50 i slutet av den tredje quartern. Då gjorde Nässjö nio raka poäng och kom in i matchen igen. Med Marquis Jacksons lay-up drygt tre minuter in på den fjärde tog Nässjö över ledningen och vann till slut med 87-77. Marquis Jackson och Dartaye Ruffin svarade båda för 21 poäng i den matchen. Ruffin hade 9/10 på tvåorna och Jackson satte fem stycken treor. 

Dartaye Ruffin är också lagets bäste när det gäller poäng och returer, men 16,5 respektive 7,3.

Hos Kings är det Auston Barnes som är bäst med 15,2 poäng och 6,2 returer.

 

Södertälje Kings-Nässjö Basket i Täljehallen, fredag den 8:e februari 1904.  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings