Fredagsmys i Östersund

Torsdag 11 april 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Jämtland spelar sin första SM-semifinal på hemmaplan och seriesegraren Kings står för motståndet - kan det bli bättre ?

Kings vann ju den första ronden med klara 86-73 och detta efter en tredje quarter som var något alldeles extra. Starkt försvarsspel och härliga attacker som gav en smak av show. Kings vann den perioden med 28-15 och då tappade spelarna ändå koncentrationen, de sista minuterna. Det gillade inte coach Degernäs. Och med ställningen 76-54, så kunde Jämtland frisera siffrorna till slut. 

Jämtlands coach, Torbjörn Gehrke, kommer oftast med intressanta funderingar, när han skriver på klubbens hemsida. Så också nu när han pratar om att skapa vinnarmentalitet. Så här skriver Gehrke:

"Mitt problem med måndagsmatchen var att vi inte agerade som vinnare när vi tappade kontakten i matchen. Vi agerade på ett sätt jag inte tycker är värdigt vårt lag"

Räkna med att det är ett laddat hemmalag som kommer till spel i en fullsatt sporthall denna fredagskväll. Att få vinna en SM-semifinal inför sin hemmapublik är förstås stort. Dessutom har ju Kings vunnit alla fem matcherna den här säsongen, så att sätta stopp för den sviten lockar säkert också. 

Om Kings spelar som senast och Gehrke tänt sina lirare, så lär det bli fredagsmys i Östersund denna fredagskväll.  

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings