Fredagsmys i Östersund

Torsdag 11 april 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Jämtland spelar sin första SM-semifinal på hemmaplan och seriesegraren Kings står för motståndet - kan det bli bättre ?

Kings vann ju den första ronden med klara 86-73 och detta efter en tredje quarter som var något alldeles extra. Starkt försvarsspel och härliga attacker som gav en smak av show. Kings vann den perioden med 28-15 och då tappade spelarna ändå koncentrationen, de sista minuterna. Det gillade inte coach Degernäs. Och med ställningen 76-54, så kunde Jämtland frisera siffrorna till slut. 

Jämtlands coach, Torbjörn Gehrke, kommer oftast med intressanta funderingar, när han skriver på klubbens hemsida. Så också nu när han pratar om att skapa vinnarmentalitet. Så här skriver Gehrke:

"Mitt problem med måndagsmatchen var att vi inte agerade som vinnare när vi tappade kontakten i matchen. Vi agerade på ett sätt jag inte tycker är värdigt vårt lag"

Räkna med att det är ett laddat hemmalag som kommer till spel i en fullsatt sporthall denna fredagskväll. Att få vinna en SM-semifinal inför sin hemmapublik är förstås stort. Dessutom har ju Kings vunnit alla fem matcherna den här säsongen, så att sätta stopp för den sviten lockar säkert också. 

Om Kings spelar som senast och Gehrke tänt sina lirare, så lär det bli fredagsmys i Östersund denna fredagskväll.  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings