Fredag - och en rysare väntar i Östersund

Torsdag 25 april 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

En missad lay-up i slutsekunden och plötsligt är det 3-2 i matchserien mot Jämtland och öppet om finalplatsen. 

Jämtland har nu att försvara sin hemmaborg och lyckliggöra sin publik, medan Kings har att vända en negativ trend - men två raka förluster.

- Grabbarna är rejält revanschsugna efter förlusten senast. De var inte riktigt nöjda med insatsen, säger coach Ludwig Degernäs.

Kings gör sin östersundsresa under torsdagen för att ha genomgång och för att komma förbereddda till 100%.   

Hur ska ni spela då ?

Vi ska fortsätta spela vårt aggresiva försvar men hitta ett snäpp till genom att hitta dubblingar. Offensivt ska vi tro på skotten. Både Martin och Alex fick bra lägen i början, men de behöver sätta dem. 

Teyvon Myers har ju varit ruskigt stark i de senaste två matcherna och Nicholas Paulos har sett vassare ut. Ska ni ändra något ? 

- Kanske små justeringar i så fall. De är bra spelare och vi har hanterat dem med respekt, men vi kanske måste göra ett bättre jobb. Det finns mer att hämta ur vårt försvarsspel, säger "Ludde".

På Jämtlands hemsida berömmer coach Torbjörn Gehrke både Adam Rönnqvist och Martin Pahlmblad för att de offrar sin offensiv för defensiven - för laget.

Om fredagsmatchen säger Gehrke:

"Vi tänker inte på hur osannolikt det skulle vara att vinna fyra raka. Vi tänker på hur förbannat roligt det ska bli på fredag i Tegeltemplet." 

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings