Förstärkt Kings med ligaspel i fokus

Måndag 30 januari 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings tredjeplacering i tabellen är ett bra utgångsläge nu när full fokus kan riktas mot Basketligan herr. Laget har spelat färre antal matcher än sina konkurrenter och närmast är sexan Uppsala Basket med 19 matcher jämfört med Kings 16, medan ledande BC Luleå har spelat 21. Imorgon tisdag spelas den sjuttonde matchen mot Umeå BSKT, som Kings besegrade med hela 85-55 när lagen möttes den 28 december. 

Att Kings inte skulle avancera vidare i FIBA Europe Cup blev klart redan i och med hemmaförlusten mot Royal Hali Gaziantep, så de två följande bortamötena mot Élan Chalon och BC Mures fick bli tuffa träningsmatcher inför den resterande delen av säsongen i den inhemska ligan. Under samma tid meddelade klubben att Tylor Ongwae skulle lämna Kings och att två nya spelare förstärker truppen.

– Att Tylor åkte till Nya Zeeland gav oss chansen att ta in ett par nya spelare. Han fick ett nytt erbjudande där och bad oss hjälpa honom, så det gjorde vi, berättar Vedran Bosnic.

 Med de nya spelarna får laget en ny chans att hitta formen och rytmen innan det drar ihop sig till slutspel. Den 25-årige serbiske forwarden Lazar Radosavljevic premiärspelade i matchen mot Malbas den 27 januari där han stod för två poäng, fyra returer och två assists under sin 13 minuter långa speltid. Jämngammal med Radosavljevic är den amerikanske guarden Darien Brothers, som har några års erfarenhet av europaspel.

– Darien Brothers är en shooting guard, han är en bra skytt. Han har nyss anlänt så det är svårt att säga så mycket, men jag tror han kommer hjälpa de andra guarderna. Lazar Radosavljevic är en kille som kan spela på ett par positioner, han är en fyra men kan också spela på tre och fem. Darien kommer att spela imorgon, men troligen inte Lazar, vi sparar honom, han har känningar av en lättare skada. Det blir bra med de nya spelarna, men än har de en bit kvar, säger Bosnic. 

Umeå har under en tid saknat två viktiga spelare på grund av skador: Nathan Dawit bröt knäskålen på lagets första träning för säsongen och i slutet av december skadade Rudy Mbemba höften. Dessutom har Dawits ersättare Terrence Oglesby tillfälligt åkt hem till USA på grund av familjeskäl.

– De har många spelare med licens, men har lite skador i laget. De har både unga spelare och mer erfarna. De springer mycket och snabbt, skjuter mycket. Deras guarder försöker attackera korgen. Det kommer att bli en svår match för oss, med nya spelare som ska sätta sig in i systemen, konstaterar Bosnic och fortsätter:  

– Vi har några småskador i laget och får se imorgon vilka som spelar, Thomas spelade inte i Malmö. I början av säsongen var det svårt med både den svenska ligan och europaspel, vi har spelat många matcher på kort tid och måste hitta balansen nu.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings