Första kvartsfinalen mot Dolphins

Lördag 23 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

McCorkell eller inte, den frågan kan också ge svaret på den större frågan - vilket lag kopplar greppet om kvartsfinalen.

Norrköping Dolphins tar emot Telge Basket i den första kvartsfinalen, bara några dagar efter mötet i den sista gruppspelsomgången. Då vann Telge med 60-54.

Då spelade inte Geraldine McCorkell för Dolphins.

- Här fick man tänka till både offensivt och defensivt, sa telgecoachen Viktor Bengtsson efter den förra matchen. Svaret på frågan McCorkell eller inte skulle han säkert gärna vilja ha. Det blir nog att ha en game-plan som involverar McCorkell och en om hon saknas på nytt.

Spelar McCorkell bli det en jobbig eftermiddag för Mikaela Gustafsson i det färgade området. Med 1,82 på McCorkell får Dolphins i så fall en stor kropp på en duktig spelare. Man har ju redan Sofia Pelander inside och Shaylen Burnett, som kommer utifrån.

Jurgita Kausaite har korats till årets coach i SBL och hon har också saker att fundera på. Ingen av hennes spelare hänger med i Klara Lundquists tempoväxlingar. Det vet hon mycket väl, eftersom hon haft hand om Klara som coach i Alvik. Hon har säkert också sett att storstjärnan Klara nu är en bättre lagspelare också, så frågan är - hur ska Dolphins klara Klara ?  

En möjlig fördel kan kan Telge också få i Deanna Weaver, om hon slipper foulnöd. Senast fick hon tidigt sin fjärde och kunde därför inte matchas så hårt. Ändå kom det viktiga poäng från Deanna i början av den tredje quartern. 

Ellen, Klara och Deanna känns något vassare utifrån, trots Burnett. Inside är det plus för Dolphins med Pelander och McCorkell. 

Strax efter klockan sex, denna söndag, kommer svaret på vilket lag som är närmare semifinalspel.

Matchstarten är ändrad till 16.30

 

Av: Kenneth Range 

Relaterade nyheter

 • Damerna vann och gjorde 100

  Skrivet 2020-10-25

  Kapten Claesson visade vägen, importerna levererade och Anna Dahl svarade för en jättematch och en dubbel dubbel, när SBBK slog Mark med 100-89.

  Läs mer
 • Rosa Oktober

  Skrivet 2020-10-25

  Under oktober månad gör alla klubbar i SBL dam en insats för att uppmärksamma och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Nu kan du köpa en SBBK Rosa Oktober ...

  Läs mer
 • Inför Mark

  Skrivet 2020-10-23

  Medan SBBKs herrlag fortfarande väntar på seriepremiär gör sig SBBKs damlag redo för säsongens fjärde match. Det är Mark Basket som står för motståndet på söndag på bortaplan i Kinna.

  Läs mer
SBBK Damlaget