Förlustsviten bruten

Lördag 9 december 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

I matchen mot Nässjö Basket hade Södertälje Kings i halvtid skaffat sig en 22-poängsledning, men hamnade i den andra delen i viss foulnöd som kunde ha ändrat matchbilden. Tack vare en bra laginsats och stabilt skytte höll Kings dock undan och vann med 82-64 och bröt därmed den fyra matcher långa raden av förluster. Poängbäst blev Valter Lindström med 24 poäng och i Nässjö Kristian Heder Ternell och Thomas Tshikaya på vardera tio. Aaron Anderson gjorde en stark insats och slutade med en double-double, 10/11, och två trepoängare.

– Det känns bra för egen del, jag har verkligen jobbat på att komma tillbaka i form under året och på vissa delar av mitt spel, jag försöker skjuta lite mer, Ludde och hela laget känner förtroende för mig och mitt skytte. Ludde och Lukas vill utveckla oss så mycket, alla jobbar på att skjuta och på alla delar i vårt spel under träning. Så jag tänker att det jag tränar på varje dag kan jag lika gärna använda i spelet. Det här är ett bra ställe att utvecklas på, det är det Södertälje är så bra på: att utveckla spelare och ta dem till nästa nivå, sade Aaron Anderson och berättade om hur det har varit att göra comeback efter ett sabbatsår från basketen:  

– Jag gjorde inga seriösa basketgrejer, bara fritidsgrejer, det var lite svårt att komma in i det igen eftersom jag var borta ett helt år och jag trodde att det skulle vara lite enklare, men så var det inte. Mina ben var inte redo, min kondition, min fysiska styrka – jag fick jobba ordentligt för att komma tillbaka i form. Men jag tror att jag är på väg tillbaka till där jag var för ett par år sedan när vi vann guld, så jag tror det är bra för mig och för laget.

Det höga tempo som präglade inledningen av matchen gynnade till störst del Kings, som med hjälp av stabilt försvarsspel och Valter Lindströms produktivitet kontrollerade spelet. Hemmalagets lagfoul mot slutet av den första perioden gav Nässjö chansen att hämta ikapp några poäng, men trots det skilde sju poäng inför q2.

Tidigt i den andra perioden fick Anderson sin tredje foul men fortsatte spela och satte lite senare sin första trepoängare för säsongen. En tillfällig svacka kantad av små misstag och tvekan från hemmalagets håll gjorde att Nässjö kunde hämta upp nästan hela underläget från den första perioden. Men därefter satte Kings ny fart med god hjälp av Andersons energi och skärpte fokus på nytt. Perioden avslutades med att Toni Bizaca fick tre straffkast till följd av lagfoul och en teknisk och ytterligare en trea av Martin Pahlmblad, som tillförde mycket rutin och trygghet på planen..

Med både Adam Ramstedt och Anderson på fyra fouls en kort bit in i den tredje perioden hamnade Kings i en besvärlig situation med tanke på lagets tunna rotation. Därför var det också extra tråkigt att Auston Barnes inte hann bli spelklar till matchen.

– Vi var inte riktigt säkra på ifall han skulle spela idag eller inte, men nästa lördag är han redo, det blir bra för oss, berättade Anderson om Barnes och kommenterade samtidigt förlusten av Nicholas Spires i laguppställningen:

– Vi är glada för hans skull, det är ett av hans mål, det är verkligen bra för honom. Men han var en väldigt stor del av vårt lag och en spelare räcker inte för att ersätta hans produktivitet, så vi måste alla steppa upp. Jag tror att spelarna vi har kan göra det, speciellt de nya killarna vi har tagit in kan hjälpa till att förändra vårt lag till det bättre och ersätta honom sedan han lämnade.

I början av q4 fick Ramstedt sin femte foul och Kings tappade därmed en del längd på planen, men det blev ändå aldrig ett riktigt problem för laget som tillsammans fortsatte att hålla siktet inställt på seger.    

– Det var ingen bra del av säsongen för oss, med fyra raka förluster, även om vi inledde den bra utan Tobbe. När han kom tillbaka trodde vi att vi skulle börja spela bra, men då blev han skadad igen. Så vi får bara försöka kämpa och göra det så bra vi kan, men det är en hård del av säsongen och vi behöver hitta tillbaka till grunden igen, jobba hårt och inse att ingenting kommer att vara lätt, vi måste faktiskt förtjäna varje vinst. Alla i ligan är bra motståndare, så vi kan aldrig bara komma ut här och vinna, vi måste förtjäna varenda en, sade Anderson.

Nästa lördag är det dags för ett till dubbelarrangemang när Telge Basket möter AIK Basket och Kings Borås Basket – samma tid, samma plats.Svenska Basketligan, Södertälje Kings – Nässjö Basket 82-66


(18-11), (27-12), (17-26), (20-17)Poäng i Kings:

Valter Lindström 24

Martin Pahlmblad17

Toni Bizaca 15

Aaron Anderson 10

Adam Ramstedt 8

Henrik Sjölin 5

Oskar Holm 3

 

Poäng i Nässjö:

Kristian Heder Ternell 10

Thomas Tshikaya 10

Angelo Griffis 9

Sango Niang 8

Mantas Griskenas 7

Devin Gilligan 5

Jonathan Peleg 5

 

Av: Lina Agnemar

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings