Förlust mot Norrköping

Måndag 20 mars 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Södertälje Kings var aldrig ett reellt hot för Norrköping Dolphins och låg under med som mest 21 poäng som till sist blev slutsiffrorna 62-77. Poängbäst blev Cole Darling med 20 följd av Johnell Smith, 17, medan Joakim Kjellbom gjorde en double-double, 13/10, samt sju assists. Davis Lejasmeiers och Nicholas Spires slutade båda på 14 poäng och var de enda spelarna i Kings över tio. Redan på onsdag väntar en ny hemmamatch mot Uppsala Basket och därmed också en ny möjlighet att bättra på poängen i tabellen. För Norrköpings del innebär vinsten en fortsatt andraplacering men samma poäng som BC Luleå i tabellen. 

Under en period av den första quartern tappade Kings fokus i försvar och tillät motståndarna hitta öppna lägen, men täppte till luckorna och arbetade sig tillbaka med hjälp av stark returtagning och fördel i form av att Dolphins hamnade i lagfoul. Davis Lejasmeiers djärva attacker mot korgen bidrog också till att hemmalaget hade gått upp i en fyrapoängsledning inför den andra perioden. 

Båda lagen slet i anfall och bollar kastades bort i båda ändar av planen, men Dolphins tålamod och beslutsamhet att genomföra sin gameplan gav successivt utdelning och övertaget i matchen. Tack vare fint trepoängsskytte i kombination med genomtänkta assists till Kjellbom ökade poängskillnaden mellan lagen. Försvarsmässigt höll gästerna sina motståndare på nio poäng under q2 och även här spelade Kjellbom en viktig roll genom sin bevakning inom det målade området. Toni Bizaca begränsades ordentligt och gjorde totalt sex poäng i matchen (0/5 trepoängare, men även sex returer).

Dolphins inledde den tredje perioden med mycket energi och fortsatte producera, med Mikael Lindquist och Cole Darling i spetsen. Även Smith gjorde en bra insats och hittade vägar genom kingsförsvaret. Omvänt hölls hemmalaget långt från korgen och tvingades till obekväma skottlägen som bidrog till nedslående två poäng efter fem minuter av quartern. I sina försök att få stopp på blödningen hamnade Södertälje i lagfoul och låg inför de sista tio under med 43-61.

En viss ljusning kunde anas för hemmalaget i inledningen av q4 och snart var underläget reducerat till 14 poäng. Lejasmeiers fortsatte utmana genom att attackera korgen och både Spires och Delvon Johnson bidrog med några energihöjande dunkar. Ändå var det inte tillräckligt för att förändra matchbilden och när den defensiva insatsen på nytt stagnerade var förlusten ett faktum.

 

Basketligan herr, Södertälje Kings – Norrköping Dolphins 62-77

(20-16), (9-21), (14-24) (19-16)

 

Poäng i Kings:

Davis Lejasmeiers 14

Nicholas Spires 14

Thomas Massamba 9

Darien Brothers 8

Toni Bizaca 6

Lazar Radosavljevic 5

Valter Lindström 3

Delvon Johnson 3

 

Poäng i Dolphins:

Cole Darling 20

Johnell Smith 17

Joakim Kjellbom 13

Mikael Lindquist 13

Dejan Jeftic 12

Tim Schüberg 2

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings