Förlust mot Helsinki Seagulls

Torsdag 12 september 2019

Foto: Andjelko Ilic
Foto: Andjelko Ilic

Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i kvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Seagulls Elijah Stewart, 26, och i Kings hemvändaren Dino Pita, 17. 

 

– Jag tycker att de spelar väldigt väldigt bra basket, de har många bra vapen, de har rutinerade spelare, många juniorlandslagsspelare, bra amerikaner. Vi fick jobba en hel del, i slutet fick de lite momentum, satte flera treor och vi kom aldrig tillbaka riktigt i matchen. vi höll det ungefär i trettio minuter, sen drog de ifrån. Tyvärr alltså: mot så här bra lag, när man gör lite misstag offensivt och de får enkla poäng – det är svårt att ta sig tillbaka i matchen. Det var exakt det de visade med deras rutin, konstaterade Pita.

 

Martin Pahlmblad spelade inte på grund av en fotskada, men Jonathan Person gjorde en bra insats med att fylla tomrummet, sånär som på en detalj enligt Kings head coach Ludde Degernäs.

 

– Martins skada, med hans ledarskap, har kanske hållt oss tillbaka lite. Det är en liten chans att han spelar på tisdag, men den är väldigt liten. Sen är jag väldigt glad att Jonathan har kommit in, jag tycker han håller ihop det. Sen får han en klantig teknisk foul, sin fjärde foul – det får man inte göra som playmaker.

 

Lagen höll jämna steg genom näst intill två perioder, men när tre minuter återstod hade Seagulls ryckt till 34-26 vilket föranledde en timeout. En anledning var att gästerna började hitta rätt från trepoängslinjen där de lämnades lite för obevakade, men det fanns även andra luckor som hemmalaget behövde täppa igen och perioden förlorades med 17-28. 

 

– Det är ett ungt lag, men vi måste kräva mer av oss, att vi ska fokusera mer än vi gjorde i andra perioden. Tredje perioden tycker jag vi kommer ut igen med bra fokus, det är typ som vi har samlat oss, pratat och hittat energi igen. Vi vinner tredje perioden och sen så tappar vi totalt i fjärde, fortsatte Degernäs.

 

Hemmalaget fick inte det välbehövliga stoppet vilket gjorde att poängskillnaden tvärtom ökade under de sista tio minuterna i matchen. Nu är det bara att dra lärdom av förlusten och ladda om inför Champions League-premiären mot bulgariska Balkan Botevgrad i Täljehallen på tisdag.

 

– Offensivt var det helt okej, men defensivt finns mycket att hämta. Av egen erfarenhet känns det bättre nu att det är minus tjugo poäng. Om man vinner med tjugo poäng nu och får nån slags falska förhoppningar mot ett Balkan som är minst lika bra, om inte bättre än det här laget... Så att det gäller att vi tittar på matchen, ser vad vi gjorde för fel och vi lär oss väldigt snabbt från det här, sade Pita. 

 

Träningsmatch, Södertälje Kings – Helsinki Seagulls 68-93

(18-15), (17-28), (23-20), 10-30)

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Kings vann mot Nässjö

  Skrivet 2019-10-15

  Martin Pahlmblad var skållhet från trepoängslinjen när Kings besegrade ett decimerat Nässjö med 94-68.

  Läs mer
 • Enpoängsseger för Kings

  Skrivet 2019-10-11

  Det blev en svängig tillställning mellan Södertälje Kings och Umeå BSKT, där Kings ledde med 15 som mest och Umeå med 14, som sedan minskades till en jämn avslutning. Vinnande ...

  Läs mer
 • Långväga gäster från norr i säsongens andra SBL-match

  Skrivet 2019-10-10

  I morgon fredag möter Södertälje Kings Umeå BSKT, som har förlorat sina två inledande matcher mot Norrköping Dolphins (68-92) och Köping Stars (82-84). På grund av deltagandet i Champions League ...

  Läs mer
Södertälje Kings