Förlust i slutminuterna för Telge

Onsdag 10 januari 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Årets första hemmamatch för Telge Basket var en jämn match mot Norrköping Dolphins där ställningen var lika med endast fem minuter kvar av matchen. Slutresultatet blev 74-80 och vinst för bortalaget Dolphins. Poängbäst i matchen var Tilde Ahlin med sina 23 poäng följt av Tayler Mingo med 21 poäng. I Dolphins dominerade Deanna Weaver och Shanity James offensivt och gjorde 21 respektive 19 poäng.

Telge kom till spel efter en tung förlust borta mot Alvik Basket som gick till förlängning. Strax innan uppkastet meddelades det att Taylor Wurtz tyvärr skulle missa matchen på grund av sjukdom. Hemmalaget startade matchen starkt med utmärkt skytte från bland annat Tilde Ahlin som gjorde 17 poäng redan i första halvlek. I Norrköping spelade Rakel Gyberg stabilt och bidrog med bland annat 10 poäng och tre returer inför halvtidspausen. Ställningen i halvlek var 44-44 och det såg ut att kunna bli en jämn match hela vägen fram till slutminuterna. 

I tredje perioden kom båda lagen ut med aggressivitet. Mingo spelade med självförtroende och gjorde viktiga poäng för Telge medan Shanity James och Deanna Weaver levererade för Dolphins. Telge lyckades hålla sig kvar i matchen länge men efter en trea från Weaver samt en steal och två poäng från bortalaget så gick Dolphins upp i ledning med 74-77 när det återstod 52 sekunder av matchen. Norrköping gick vinnande ur kampen med sex poäng, 74-80.

– Andra tuffa förlusten i rad, vi hade Alvik senast och de var starkare i förlängningen och i crunch-time och jag känner också att Norrköping var starkare sista fem minuterna. Det var 66 lika efter 35 minuter och sista fem minuterna så gör de 14-8. Norrköping vinner rättvist samtidigt som jag tycker att våra tjejer krigar otroligt bra. Vi saknar Wurtz som är sjuk men ändå lyckas vi spela jämt och leda mot Norrköping som har blivit ett mycket bättre lag med sin andra amerikanska och de har fått ihop det bättre. De har lyft sig väldigt mycket andra delen av hösten, säger Viktor Bengtsson och fortsätter:

– Jag tycker att våra tjejer gör en jättebra insats. Vi är väldigt beroende av våra amerikanskor men i dag steppar de andra tjejerna upp och de fyller tomrummet, men samtidigt så saknar vi det sista för att vinna matcherna i slutet.

Telges lagkapten Tilde Ahlin gjorde en strålande insats och slutade på 23 poäng. Hon satte sex av nio treor, men var inte nöjd på grund av förlusten:

– Vi jobbar bra som lag, tyvärr är inte Wurtz med och hon gör en stor skillnad i laget och det märks i dag att vi saknar henne på planen. Vi gör ett jättebra jobb som lag och vi lyckas hålla i matchen så pass länge, det visar karaktär i laget, sen har vi otur på slutet när bollarna inte riktigt trillar i. Norrköping kommer till Täljehallen i dag och har lite tur att vi inte har Wurtz för annars hade vi nog vunnit, säger Ahlin och fortsätter:

– Bollarna trillade i idag. Jag fick många bra passningar eftersom att Norrköping hjälpte in så mycket på Mingo. Men det spelar ändå ingen roll hur mycket poäng jag gör och jag kan inte glädjas av det eftersom att vi inte vann matchen, avslutar Ahlin.

Telge har nu spelat 14 av sina 22 matcher i grundserien och ligger för tillfället kvar på fjärde placeringen i tabellen med sju vinster och sju förluster. Vinner Visby Ladies sin bortamatch mot AIK Basket i helgen flyttas Telge ned till en femteplacering. Nästa match för Telge spelas borta mot Udominate Basket och därefter spelar Telge den 25 januari i Täljehallen mot Mark Basket.

Basketligan dam, Telge Basket – Norrköping Dolphins 74-80

(26-24),(18-20),(18-17),(12-19)

Poäng i Telge: Tilde Ahlin 23, Tayler Mingo 20, Moa Filén-Hammarström 9, Linnea Nilsson 9, Anita Ilic 6, Patricia Elias 4, Lina Claesson 3.

Poäng i Norrköping: Deanna Weaver 21, Shanity James 19, Rakel Gyberg 15, Lovisa Hjern 9, Matilda Claesson 8, Anna Stern 5, Vanessa Taylor 3.


Relaterade nyheter

Telge Basket