Förlust i höstens sista match

Tisdag 19 december 2017

En ”Telgepublik” om fem personer fick se en jämn matchstart där Moa dominerade starkt i inledningen med bland annat sju av våra nio första poäng. Båda lagen hade klara problem i försvaret i första perioden och bristande procent var egentligen det enda som höll ner siffrorna i början. Ledning med 15-17 efter första kändes dock rättvist då vi oftare hade enklare lägen än Lobas. Andra perioden fortsatte som den första avslutades med ett aggressivt Lobas och ett spelande SBBK. Sex minuter in i andra perioden ryckte hemmalaget från 19-20 till 35-27 och pratet i halvtid handlade mycket om att hitta in i vårt anfallsspel och att begränsa Lobas i det som de är bra på. Tredje perioden var dock en stor måltorka som Lobas dock knep med 14-6 och vi låg under med sexton poäng inför sista. Fjärde perioden inledde vi svagt och Lobas drog ifrån till 55-35 innan vi tillslut började hitta korgen. Tyvärr räckte det inte och Lobas vann rättvist med 69-59.


Moa fick priset som MVP och var den som hela tiden bar laget framåt. Även nykomlingen Wilma skötte sig bra i sin första match i division 1. Två av fyra på avsluten, en assist och två steals skrapade hon ihop på sina dryga 17 minuter.

Poänggörare:
Moa Filén Hammarström 18 (9r, 3bl), Sabina Radonja 14 (3ass), Gloria Bwende 10 (8r), Sanna Korkea-aho 7, Wilma Mouritsen Mäkelä 4, Ebba Ahlqvist 3 och Emma Skoog 1.

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling