Fjärde gången gillt mot Malbas

Måndag 13 mars 2017

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 
Fem omgångar återstår av grundserien när Södertälje Kings möter Malbas ikväll. Kings tampas med Norrköping Dolphins om andraplatsen i tabellen och ligger för närvarande trea med fyra poäng tillgodo ned till fyran Uppsala Basket. Fortfarande har Kings en eller ett par matcher färre spelade än resten av ligalagen, men glappet har minskat betydligt sedan utträdet ur FIBA Europe Cup.
 
På det stora hela har Kings lyckats hålla ihop prestationen väl, med tanke på hur många fler matcher laget har spelat jämfört med sina konkurrenter och kommer ha ett bra utgångsläge inför slutspelet oavsett hur grundserien slutar. Men hemmaplansfördelen som laget har haft tre år i rad ser ut att bli svår att upprepa. För det skulle krävas att både BC Luleå och Dolphins avslutar sina återstående matcher riktigt svagt och det lär knappast hända.
 
Mot Malbas har Kings ett betryggande facit den här säsongen bestående av +20-segrar och det finns egentligen ingenting som talar emot en fjärde seger i en match som dessutom spelas på hemmaplan. Alla kingsspelare är tillbaka i spel och de senaste tillskotten har nu hunnit göra några matcher och betydligt fler träningar med laget. Trots det blev det storförlust mot Uppsala senast för Kings, som liksom mot Jämtland Basket gjorde en för laget ovanligt svag försvarsinsats samtidigt som anfallsspelet gick i baklås.

Gemensamt för de här större förlusterna är att Kings när man tvingas ur rytm inte förmår ta sig ur den mentala svackan och när de förväntade matchvinnarna av någon anledning inte kan prestera på sin vanliga nivå har andra haft svårt att höja sig. Vedran Bosnics coachfilosofi bygger mycket på vilja, att aldrig ge upp och förmågan att vända underläge till seger. Nyckeln för Kings är att hitta självförtroendet och identiteten en gång för alla.
 
Av: Lina Agnemar 
 
 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Vad coacherna sade efter matchen

  Skrivet 2017-04-28

  Citat av coacherna från presskonferensen efter den sjätte semifinalmatchen mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins tisdagen den 27 april i Täljehallen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Kings vidare till final

  Skrivet 2017-04-28

  Tisdagkvällens match var viktig för både Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Kings ville gärna avsluta semifinalserien på hemmaplan medan Dolphins ville ta hem den en sista och avgörande gång till ...

  Läs mer
 • Matchboll till Kings

  Skrivet 2017-04-26

  Södertälje Kings och Norrköping Dolphins hade innan tisdagens match i Stadium Arena vunnit sina respektive hemmamatcher, det vill säga två vardera. Det gynnade främst Dolphins, vars hemmaplansfördel har inneburit att ...

  Läs mer
Södertälje Kings