Fjärde gången gillt mot Malbas

Måndag 13 mars 2017

  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
  • Foto: Anna Forsström
    Foto: Anna Forsström
 
Fem omgångar återstår av grundserien när Södertälje Kings möter Malbas ikväll. Kings tampas med Norrköping Dolphins om andraplatsen i tabellen och ligger för närvarande trea med fyra poäng tillgodo ned till fyran Uppsala Basket. Fortfarande har Kings en eller ett par matcher färre spelade än resten av ligalagen, men glappet har minskat betydligt sedan utträdet ur FIBA Europe Cup.
 
På det stora hela har Kings lyckats hålla ihop prestationen väl, med tanke på hur många fler matcher laget har spelat jämfört med sina konkurrenter och kommer ha ett bra utgångsläge inför slutspelet oavsett hur grundserien slutar. Men hemmaplansfördelen som laget har haft tre år i rad ser ut att bli svår att upprepa. För det skulle krävas att både BC Luleå och Dolphins avslutar sina återstående matcher riktigt svagt och det lär knappast hända.
 
Mot Malbas har Kings ett betryggande facit den här säsongen bestående av +20-segrar och det finns egentligen ingenting som talar emot en fjärde seger i en match som dessutom spelas på hemmaplan. Alla kingsspelare är tillbaka i spel och de senaste tillskotten har nu hunnit göra några matcher och betydligt fler träningar med laget. Trots det blev det storförlust mot Uppsala senast för Kings, som liksom mot Jämtland Basket gjorde en för laget ovanligt svag försvarsinsats samtidigt som anfallsspelet gick i baklås.

Gemensamt för de här större förlusterna är att Kings när man tvingas ur rytm inte förmår ta sig ur den mentala svackan och när de förväntade matchvinnarna av någon anledning inte kan prestera på sin vanliga nivå har andra haft svårt att höja sig. Vedran Bosnics coachfilosofi bygger mycket på vilja, att aldrig ge upp och förmågan att vända underläge till seger. Nyckeln för Kings är att hitta självförtroendet och identiteten en gång för alla.
 
Av: Lina Agnemar 
 
 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings