Dubbla guld i USM

Söndag 14 maj 2017

DU 17 vann sin semifinal i lördags mot Järva relativt tryggt. I finalen ställdes man mot sin bästa rival från södra Sverige, EOS. Matchen var knallhård hela vägen och helt logiskt gick den till förlängning. I förlängningen hade EOS kommandot och två straffkast med underläge 67-68 och 6 sekunder kvar. Första gick i och andra var i och vände. Patricia Elias tog hand om bollen och attackerade för ett halvdistansskott. Bollen i luften och slutsignalen går...swisch...seger 70-68 och SM-guld för DU17. Patricia Elias och Frida Ohlsson i Allstarteam, Frida vald till MVP.

Klicka här för Patricias "Buzzer Beater"

 

DU19 vann sin semifinal mot Fryshuset efter en stabil insats där Frysen snyggade till siffrorna på slutet. I final mötte man Alvik som slog SBBK vid sammandraget innan final 4.

SBBK ryckte tidigt till sig en ordentlig ledning. Ebba Ahlqvist sköt antastiskt och stod på 14 pinnar redan i halvlek där SBBK var i ledning med 31-44. SBBK-tjejernas storspel fortsatte och ledningen växte och var som mest 25 poäng. Väl där verkade spelarna slappna av och en viss känsla av att man höll på att vinna infann sig. Alvik högg direkt och var snart nere kring 10 pinnar. SBBK höll dock ändå undan och vann till slut med 69-61. 

Allstarteam Bittar (AIK), Lundqvist (Alvik) Ebba Ahlqvist, Moa Filén Hammarström och Linnea Nilsson (Alla SBBK). MVP Klara Lundqvist, Alvik

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling