Dubbla förluster för DamU

Måndag 2 oktober 2017

Söndagens match mot Helsingborg visste vi på förhand skulle bli tuff. Helsingborg har de sista åren varit en tuff motståndare för DamU. Det DamU som ifjol slog Helsingborg skulle dock spela mot AIK i damligan efter vår match i division ett.

Första halvlek påminde en del om matchen mot Högsbo där många av de yngre tjejerna blev tagna på sängen av Helsingborgs aggressivitet. 7-16 efter första och 12-33 i halvtid talar sitt tydliga språk om hur svårt vi hade att göra mål. Efter samtal i omklädningsrummet i halvtid var det dock klart tuffare spelare som klev in på planen till tredje perioden. Som exempel har vi Josses 7 returer var av tre offensiva. Vi förlorar andra halvlek med cirka tio poäng och matchen med 32-64. Vi är dock på det klara med vad vi måste förbättra.

Poänggörare: Sabina Radonja 10, Sanna Korkea-aho 10, Josephine Bäck Hurme 3 (7 r, 2 bl), Ebba Ahlqvist 2, Sara Fager 2 (5 r), Maja Jakobsson 2, Sofja Tsudesnova 2 och Alva Jentzen 1.

Matchen mot Oskarshamn var dock en match vi planerade att vinna. Vi hade två spelare i Oskarshamn som vi behövde begränsa. Dels deras duktiga estniska guard och dels deras tuffa vänsterhänta forward. Emmas jobb på den estniska Janeli Lilleallik var mer än godkänt. ”Endast” 12 poäng och 7 assists från henne borde vara bra nyheter för oss. Forwarden Linn Norberg lyckades vi dock inte kontrollera. Inte ens nästan. Linn skrapade ihop imponerande 35 poäng och 10 returer vilket blev för mycket för oss. Det positiva från anfallsdelen var att Sanna åter igen var på hugget med 18 poäng.

Poänggörare: Sanna Korkea-aho 18 (6 fouls drawn), Sabina Radonja 14, Ebba Ahlqvist 9 (5 r), Gloria Bwende 6, Emma Skoog 4 (5 ass), Sofja Tsudesnova 4 (8 r, 2 bl), Alva Lindby 3, Alva Jentzen 2, Sara Fager 2 och Linnea Bou Faical (5 r).

Nästa hemmamatch, 7 oktober, kommer nykomlingarna Norrköping på besök. 

Relaterade nyheter

 • Vinst mot Oskarshamn för DamU

  Skrivet 2018-02-11

  Oskarshamn må vara laget som ligger sist i division 1, med endast en vinst. Den sexpoängsvinsten var dock mot oss i höstas. Idag var det dock aldrig någon fråga om ...

  Läs mer
 • Viktig vinst för DamU mot Västerås

  Skrivet 2018-02-09

  Onsdagskvällen bytte den sedvanliga träningen mot bortamatch mot Västerås. Matchen var dessutom extra viktig då den var en ”fyrapoängsmatch” kring kvalstrecket i division 1.

  Läs mer
 • DU17 i Kinna – USM

  Skrivet 2018-02-05

  3-4 februari åkte 12 spelare, 2 coacher och en armé av familjemedlemmar ner till Kinna för omgång två i DU17-SM. Att vi var förhandsfavoriter till att vinna var de flesta ...

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling