Drama mot Nässjö

Onsdag 26 december 2018

Utan Martin Pahlmblad och Eric Garcia i laget lyckades Kings slå Nässjö på bortaplan efter förlängning och Auston Barnes spelade 43 och en halv minut. Nu möts de igen efter julhelgen. 

Det var en fantastisk vändning av Kings där nere. Bara fem kingspoäng i den tredje quartern innebar underläge med sexton inför avslutningen. Men Kings vände och det blev alltså förlängning. Där inledde Barnes med en trea, innan Toni Bizaca tog över showen med nio av Kings 18 poäng i denna förlängning. 

Torsdag 27/12 klockan 1904 börjar Kings hemmamatch mot Nässjö och det kan vara dumt att inte vara där, om det blir repris på den dramatiken.   

Inför matchen ligger Kings i ensamt majestät i toppen av tabellen, sex poäng före tvåan Dolphins. 16 vinster och bara två förluster är ett fantastiskt facit med tanke på alla skador och sjukdomar som varit. 

Nässjö har samlat ihop 16 poäng och ligger på sjätte plats.

Dartaye Ruffin och Franklin Williams var starka kort för Nässjö senast och lär vara det igen. Ruffin har "snittat" 16.39 så här långt, att jämföra med Martin Pahlmblad som är bäst av kingsspelarna och har 14,82. Då finns både Franklin Williams och Marquis Jackson före Martin i den statistiken. 

Eric Garcia och Eric Adams missade segermatchen i Östersund före jul och är tveksamt startande nu också. Valter Lindström och Mario Blazevic delade på uppgiften att ersätta Garcia då och gjorde det så bra att Kings vann.

Ni som följer laget vet att när någon saknas kliver andra fram. Vem blir det nu ? Svaret kommer torsdag kväll i Täljehallen. Du kommer väl ?  

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings