Dålig start fällde DamU

Söndag 15 oktober 2017

Efter vår kanske svagaste start hittills låg vi under med 20-0 efter fem minuter. Medan Mark krigade på undrade vi mest vad som hände. Andra hälften av första perioden blev dock klart bättre och vi knaprade in till 14 poängs underläge inför periodvilan. I andra perioden fortsatte Mark att dryga ut sin ledning. I slutet av perioden kom vi in i ett bättre flöde och tog ner siffrorna under 20 poängs underläge. Mark till halvtidsvila med 44-27 på tavlan i slarvig första period som handlade mycket om vilja.

I tredje var det vi som startade starkast. Tillsammans med avslutningen på andra perioden gjorde vi 10-0 och var åter igen nere i ett 12-poängsunderläge. Där tog det sedan slut och Mark kunde utan större problem dra ifrån och vinna med tydliga 73-48. Uppenbart var att vi inte riktigt kunde hämta oss efter den katastrofala inledningen.

Nu måste vi arbeta vidare på vårt anfallsspel så att vi får mera kontinuitet där samt stärka upp vårt försvar. Nästa helg möter vi Västerås på bortaplan och då kommer vi att gå för vår andra vinst.

Poänggörare:
Sabina Radonja 14, Sanna Korkea-aho 7, Alva Jentzen 7, Emma Skoog 6 (5 r), Alva Lindby 5 (5 r), Wilma Christensen 4, Josephine Hurme 2 (5 r), Maja Jakobsson 2 och Ella Zilén 1.

Relaterade nyheter

SBBK Dam Utveckling