Bragdinsats av Kings mot Djurgården

Fredag 3 januari 2020

Eric Adams blev matchhjälte när Kings besegrade Djurgården med 97-96. Han blockade Jeremiah Ingram i slutsekunden. Förutom blocken var han matchens bäste poängplockare med 31. 
 
- "Scottie" gjorde en bra match och han höll sig på plan och visade sin klass med den där blocken. Han är ju en stark defensiv spelare och det fick han visa där, säger coach Ludwig Degernäs.
 
- Det stora är hur grabbarna reagerar på förlusterna och alla skadorna. Jag är jätteglad och stolt och grabbarna förtjänade att få vinna den här matchen, säger coach Degernäs.
 
Ludde vill också framhålla Adam Karahmetovic och Hampus Ramstedt, som fick en hel del speltid.  
 
Kings saknade tre stycken viktiga spelare: Alexander Larsson, Dino Pita och Charles Callison. Då fanns ett bekant ansikte på kingsbänken - Toni Bizaca, men han spelade inte.
 
Nästa motståndare för Kings är ju Köping. De gjorde fin reklam för den matchen, som spelas på trettondagen (6/1). Köping vann nämligen seriefinalen mot Borås med klara 92-76.
 
Åter till kvällens match:  
 

Kings startade med Jonathan Person, Martin Palmblad, Anton Gaddefors, Adam Karahmetovic och Eric Adams. 

 
  
Många hjälteinsatser hos Kings denna kväll, men lagkapten Martin Pahlmblad som spelade hela matchen, kan inte nog framhållas. Det var också han som gav Kings ledningen med 97-94 i slutet av matchen. Dessutom höll han Kings kvar i matchen i den första quartern, med sina fyra treor. 
 
I den andra quartern kom Challe Barton igång och bidrog där med åtta poäng för sitt Djurgården som kunde gå till halvtidsledning med 47-43.
 
Den tredje quartern tillhörde tveklöst Eric Adams. "Scottie" var ostoppbar och gjorde 17 poäng, bara i den perioden. Ändå fick Kings problem, då Anton Gaddefors tidigt fick sin fjärde foul.
 
Slutquartern inledes med fyra raka Djurgårdspoäng, av Ingram och Challe och då valde coach Degernäs att kalla till time-out. Sheriff Drammeh bröt igenom. Challe Barton fortsatte att plåga Kings, men Jonathan Person svarade för viktiga insatser i det här läget. Med 4.06 kvar fick Adams sin fjäde foul, men lyckades hålla sig kvar på planen tiden ut. Fram till den där blocken i slutskedet, hann han också med en alley-oop, framspelad av just Person.
 
Djurgården sköt 57% mot 53 för Kings och båda lagen satte 11 treor. Kings vann returkampen med 26-28 och det var riktigt starkt.
 
Listan med poäng som följer berättar förstås en del, men samtliga sju kingsspelare som deltog i den här matchen utförde något av en bragd under rådande omständigheter.
 
 
Slutresultat: Djurgården-Södertälje Kings 96-97.
(27-27, 20-16, 24-26, 25-28)  
 
Poäng hos Kings:
 
Eric Adams 31, Martin Pahlmblad 21, Anton Gaddefors 19, Jonathan Person 18, Sheriff Drammeh 4 och Hampus Ramstedt 4.  
 
Poäng hos Djurgården:
 
Challe Barton 30, Jeremiah Ingram 24, Lazar Radosavljevic 13, Derrick Wilson 13, Obinna Oleka 7, Bryan Alberts 6 och Brandon Barton 3.   

Relaterade nyheter

Södertälje Kings