Bra inledning på våren för DamU

Måndag 15 januari 2018

Lördagens bortamatch var mot erkänt svårspelade Huddinge. Resultatmässigt var matchen ganska jämn och vi turades om att leda ända fram till starten av den fjärde perioden. Under första halvlek var det Moa som i mångt och mycket bar laget. Plus 27 med Moa på planen blev minus 14 med henne på bänken. Även Gloria var bra matchen igenom och mycket viktig då både Sabina och Patricia hade tunga första halvlekar med totalt 4 poäng på 19 avslut. Underläge i halvtid med 36-32 och 57-53 inför sista. Andra halvleken tillhörde dock Patricia som avslutade matchen med mäktiga 27 poäng och 8 assists. Halvvägs in i fjärde ryckte vi och tog ledningen med 59-70 och matchen var över, eller inte. Huddinge reste sig men nådde aldrig närmre än åtta poängs underläge innan vi i slutet kunde trygga matchen till ett odramatiskt slut. 66-79 och en match närmare att trygga kontrakt till nästa år. Utöver vinsten var det dessutom dubbelpremiär. Denise Stenius gjorde sin första match för säsongen och Elin Mattsson gjorde sin första match efter en längre tids skadefrånvaro.

Poänggörare:
Patricia Elias 27 (8 ass), Moa Filén Hammarström 19 (14 r, 3 ass, 3 s, 31 EFF), Gloria Bwende 16, Sabina Radonja 9 (6 r, 4 ass), Emma Skoog 6 (7 r) och Sara Fager 2.

På söndagsmorgonen var det samling för avfärd till Norrköping för att möta deras motsvarighet Haga BG Dolphins. Dolphins som sedan vårt senaste möte stärkt upp med dubbellicensen Ndey Ramou Jeng. ”Nemo” är ett kraftpaket på strax över 180 centimeter som kan flytta på det mesta under korgarna och Moa skulle få sina fiskar varma flera gånger om. Kapten Emma, som kommit in på juristprogrammet i Uppsala, ersattes som kapten av Nora Bouchta som gjorde premiär efter sin korsbandsskada.

Precis som mot Huddinge skulle det bli en svängig match. Lagen följdes åt de första 12 minuterna men en bit in i andra perioden ryckte vi ifrån, mycket tack vare bra skytte. Norrköping växlade mycket i sitt försvar mellan målvaktsförsvar, kombinationsdefense och zon vilket gjorde att våra vanliga poänggörare hade svårt att komma loss. Några enkla halvdistansskott tillsammans med fyra treor från rookisarna Emelie, Wilma och Alva Lindby gav oss en halvtidvila med ledningen 34-43. Den ledninge var dock borta på tre minuter när Dolphins öppnade tredje perioden starkt med 12-4. Sedan följde en period som mest betonades av två lag som hade mycket svårt att göra mål. Ett litet ryck i fjärde gav oss dock en ledning med 53-65 och sex minuter kvar på matchuret. Precis som mot Huddinge skulle dock hemmalaget resa sig ur askan och med två minuter kvar på klockan var ledningen nere i en ynka poäng. Fler poäng blev det inte för hemmalaget och när Patricia stal bollen för en enkel lay-up var matchen i princip avgjord. Vinst med 64-71 och vår femte vinst (med fyra förluster) kunde intecknas. Vår TF kapten Nora fick sina planenliga 10 minuter och med fyra poäng och två assists på den tiden var hennes första match klart godkänd. Moa, som vid tillfälle bytte in sig själv när hon tyckte att coachen inte skötte bytena bra, noterade ett nytt returrekord för DamU med 17 returer.

Poänggörare:
Gloria Bwende 18 (6 r, 3 st), Patricia Elias 13 (6 ass, 5 st, 4 ret), Sabina Radinja 11, Alva Lindby 11 (8 ret), Moa Filén Hammarström 6 (17 ret, 5 ass, 4 blk), Emelie Nilsson 5, Nora Bouchta 4 och Wilma ”Boom-boom” Christensen 3.

Nästa match är hemma mot Helsingborg den 20 januari. Matcherna mot Helsingborg är alltid tuffa och inget tyder på att den här kommer att vara annorlunda.

Relaterade nyheter

 • Vinst mot Oskarshamn för DamU

  Skrivet 2018-02-11

  Oskarshamn må vara laget som ligger sist i division 1, med endast en vinst. Den sexpoängsvinsten var dock mot oss i höstas. Idag var det dock aldrig någon fråga om ...

  Läs mer
 • Viktig vinst för DamU mot Västerås

  Skrivet 2018-02-09

  Onsdagskvällen bytte den sedvanliga träningen mot bortamatch mot Västerås. Matchen var dessutom extra viktig då den var en ”fyrapoängsmatch” kring kvalstrecket i division 1.

  Läs mer
 • DU17 i Kinna – USM

  Skrivet 2018-02-05

  3-4 februari åkte 12 spelare, 2 coacher och en armé av familjemedlemmar ner till Kinna för omgång två i DU17-SM. Att vi var förhandsfavoriter till att vinna var de flesta ...

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling