Bortamatch mot DIF med reducerad trupp

Torsdag 2 januari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon fredag åker Södertälje Kings till Brännkyrkahallen för att möta Djurgården Basket, dessvärre med ytterligare reducerad trupp. I förlustmatchen mot Borås Basket senast skadades Alexander Larsson i slutminuterna – extra kännbart för ett redan skadedrabbat lag som dessutom inte har så många stora spelare. 

 

– Larsson beräknas väl vara borta fyra till sex veckor, det är en befarad muskelbristning. Det viktiga blir att våran läkare har koll på honom, han fick träffa en sjukgymnast direkt och började med övningar och sen får vi se hur länge han blir borta. Han vill självklart tillbaka så fort som möjligt, men det är också viktigt att vi inte stressar fram nånting i det här läget, säger Kings headcoach Ludde Degernäs och fortsätter om de två andra skadade spelarna Charles Callison och Dino Pita:

 

– Jag tycker att Callison (stukad fot) är day by day, han kanske egentligen är nån vecka bort. Dino är fortfarande svårt att säga när han kommer tillbaka, han har ett återbesök hos läkaren om femton dar, det var en halsfraktur och han har opererats nu. Jag pratade med honom i går och han tyckte det var skönt att vara hemma, det är aldrig kul att ligga på sjukhus. Med allting som försiggår så var jag ändå glad i hjärtat över att Dino är hemma igen. Det är det viktigaste: att man har sin hälsa. 

 

Säsongen i SBL har även varit tuff för Kings motståndare Djurgården, som har förlorat 16 av 19 matcher. Men efter 13 raka förluster kom en efterlängtad vinst mot Nässjö Basket på bortaplan (104-90) dagen innan nyårsafton, vilket säkerligen ger lite välbehövligt självförtroende. 

 

– De har självklart bra guards i ”Challe” Barton och Derrick Wilson och även Jeremiah (Ingram), spelar ju där. Frågetecken är väl om Adam (Ramstedt) spelar, han har haft problem med en fot. Sen har de ju Lazar (Radosavljevic) som även han har spelat för oss tidigare, som är en av deras viktigaste spelare med sin smartness och skytte utifrån, säger Degernäs och fortsätter: 

 

– Det blir en tuff fajt och det viktigaste för oss blir att vi håller fokus och går ut för att vinna matchen, men också ser jag fram emot att de unga grabbarna får chansen och att de tar den. (William) Kermoury är borta på landslagsläger i Baltic, men intressant är att Hampus (Ramstedt) fortsätter få stora minuter, ”Kara” (Adam Karahmetovic) kommer få stora minuter som förra matchen. Ser även fram emot att Simon Skott kommer få minuter i matchen här i morgon.

 

Matchen börjar 19.04 och kan ses på sblplay.se av dem som inte har möjlighet att komma till Brännkyrkahallen.  

 

Av: Lina Agnemar  

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings