Bizaca glänste för Kings i Umeå

Tisdag 12 februari 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Toni Bizaca satte 39 poäng för Kings som slog Umeå med 100-94.

Vinsten innebär att Kings nu vunnit 24 matcher och bara har fem förluster och står på 48 poäng,  överst i tabellen.  

Auston Barnes kom till matchen som nybliven spelare i "Veckans lag", för insatsen mot Nässjö, men den här kvällen stod han och alla andra i skuggan av Toni Bizaca.

Som siffrorna antyder var det inte försvarsspelet som var det bästa i den här matchen, men bitvis var det underhållande och Kings lyckades hålla Umeås DeAndré Mathieu på bara åtta avslut.  

Coach Ludwig Degernäs efter matchen:

- Jag är inte helt nöjd med hur vi genomförde den här matchen, men nöjd med vinsten. Vi var inte alls med i försvaret i början av första och tredje.

Mathieu ?

- Han kan ställa till det, så det är klart vi måste ha fokus på de bra spelarna.

Ni vann returtagningen med 36-21 och 21-10 på poäng på andra chans, det var du väl nöjd med ?

- De var ju decimerat i och med att deras grekiske spelare inte var med och då uppstod det mis-match inside och det fanns med i matchplanen, sa "Ludde"

Matchen:

Daniel Eliasson gjorde matchens första två poäng, men Martin Pahlmblad svarade med en trea. Lagen bytte därefter tvåor fram till en svag period för Kings, när Umeå gick från 8-9 till 17-9. Toni Bizaca kom in och fick en bra start med fyra raka poäng. Men Umeå fortsatte att producera framåt och det var tack vare Auston Barnes som Kings hängde med, bland annat med en tip-in.

Ställningen efter första:  24-19 för Umeå

Toni Bizaca inledde den andra quartern med fem raka och ställningen var 26-26 efter en tvåa från Adam Ramstedt. Det skulle visa sig vara Bizacas period, den andra. Då började treorna hagla från umeåspelarna och med framgång, så Umeå gick till 40-30 och coach Ludwig Degernäs tog time-out. Alexander Holmström Forster satte två av de där treorna. Auston Barnes, Eric Garcia och Alexander Lindqvist såg till att Kings var tillbaka i matchen - bara två poäng bakom. Med 1.33 kvar var det vänt, när Toni Bizaca satte två poäng och ett bonuskast gjorde ställningen 42-43. Josh Greene satte en trea för Umeå, men Alex kvitterade och sista ordet fick Toni Bizaca med sin trea. Bizaca hade nu 19 poäng och Barnes 13. Holmström Forster bäst hos Umeå med nio. Umeå sköt 54% mot 48 och Kings vann returerna med 19-14. 

Ställningen i halvtid: 48-45 för Kings.  

DeAndré Mathieu och Daniel Eliasson utnyttjade sömnigt kingsförsvar och det var ledning för Umeå igen.  Men Kings hade bra utdelning framåt och många spelare bidrog. Martin Pahlmblads fint och passning till Adam Ramstedt var läcker. Bizaca kom in och skapade problem för Umeå. Slutet av de tredje quartern präglades av straffkast och det gjorde Umeå lite bättre, men Toni Bizaca satte en trea och Umeå missade nu sina. Kings vann perioden med 24-20. 

Ställningen inför sista: 72-65 för Kings

Holmström Forster och Greene gav Umeå en perfekt start och Holmström Forstr satte en trea till och då stod det 74-78. André Nilsson fick sin fjärde foul, men spelade vidare ändå. Toni Bizaca fortsatte vräka i poäng för Kings och Kings gled ifrån i matchen, som då såg ut att vara avgjord. Men med 47 sekunder kvar, när Kings ledde med 93-85 fick Barnes en osportslig foul, som ställde till det och det blev dramatik till slut. Daniel Eliasson sköt i en trea till reducering 92-95, men närmare än så kom aldrig Umeå, även om avslutningen var lite spännande medan den pågick. Umeå satte alla sina 19 straffkast i matchen, men landade till sist på 51 % från golvet. Kings hade 55%. Umeå som skjutit i hälften av sina treor i halvtid, stannade på 37%. Kings vann returerna klart med 36-21. Toni Bizaca överlägsen när det gäller poäng med 39. 

Slutresultat: 100-94 för Kings

Poäng hos Kings: Toni Bizaca 39, Auston Barnes 22, Alexander Lindqvist 13, Eric Garcia 10, Adam Ramstedt 5, Martin Pahlmblad 5, Eric Adams 4 och Mario Blazevic 2.

Poäng hos Umeå: Alexander Holmström Forster 16, Josh Greene 16, DeAndré Mathieu 16, Eric Gilchrese 15, André Nilsson 13, Daniel Eliasson 7 och Albin Frank 3. 

 

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings