Bengtsson: ”Vi vill komma till semi”

Fredag 24 mars 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Morgondagens ödesmatch mot Mark Basket närmar sig och förberedelserna pågår för fullt för Viktor Bengtsson och hans Telge Basket, vars närmaste mål är att ta kvartsfinalserien vidare i en tredje och avgörande match. Trots den korta tiden mellan matcherna har de hunnit analysera vad som behöver ändras och slipar på detaljerna som kan bli avgörande i morgon. 

– I Mark spelade vi helt okej, men vi kom inte riktigt upp i den rätta defensiva standarden. Offensivt, de hade scoutat oss ordentligt, men vi gjorde det bra ändå. Inför lördag finns det lite som vi behöver korrigera både i försvar och i anfall. Vi ska försöka stoppa Gray, minska hennes produktion, hon gjorde mycket poäng mot oss senast. Hon är extremt svår att kontrollera, men vi måste försöka ändra lite på hur hon gör poäng. Även Ljunggren och Malaika Green måste vi få kontroll på, säger Bengtsson.

Trots att försvarsspelet kunde ha varit bättre i den förra matchen tycker han ändå att det var en stark bedrift av Telge att vara så nära en vinst mot hemmastarka Mark i Kinnahallen, dessutom med en begränsad trupp. 

– Vi förlorade efter förlängning, det är inte många som har varit så nära i Kinna, det är vad man kallar en hedersam förlust. Vi saknade Anita och Moa som annars är inne i rotationen, vi hoppas att de kan spela på lördag, men det är väldigt osäkert.

I slutspel har varenda match en enorm betydelse och intensiteten är på en konstant hög nivå. För Telge gäller det att satsa högt och ge maximalt, att vinna och ta sig vidare, match för match. Det var nära senast, men också jämnt och oerhört tufft. Och det kommer inte att bli annorlunda i morgon.

– Jag tycker att vi var motiverade sist, nu måste vi ladda om. Det är lätt att tro att det ska vara enklare hemma, men vi får inte slappna av. Det kommer bli lika tufft på hemmaplan. Vi kommer inte att vara nöjda om vi åker ut redan, vi vill komma till semi. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och titta, det här är årets viktigaste match för oss och det är gratis inträde och tjejmanifestation, säger han.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Telge Basket