Bengtsson: ”Vi levde lite på gamla meriter”

Tisdag 8 november 2016

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Inför onsdagens match ger Telges coach Viktor Bengtsson sin syn på var laget står och vad som är att vänta av motståndet. Bengtsson menar att även om det finns utrymme för förbättring är Telges prestation hittills mer realistisk än de förväntningar som uttrycktes från flera håll vid säsongsstarten.

– Det kommer bli en bra match, den här nivån är ungefär rätt för oss. Innan säsongen var vi högt rankade, men det känns som om vi levde lite på gamla meriter och att de rankade förra årets lag. Vi har ju tappat många äldre spelare och fyllt på med yngre. Självklart är jag lite besviken, men med lite distans tycker jag inte att det finns några matcher av dem vi har förlorat som vi borde ha vunnit.

– Det är i försvaret vi brister, det är där det är tuffast, men vi jobbar mycket med det, fortsätter han. Vi kommer stadigt bli bättre och bättre, offensivt är vi ganska bra, men defensivt är vi bland de sämre i ligan. Östersund är det sista laget vi möter innan vi har mött ligans alla nio lag, sedan börjar det om och jag hoppas att vi kan ta två till tre fler segrar då så att vi kommer upp i kanske fem i nästa omgång. Jag tror det här kan bli en match som avgörs på vilket av lagen som har de bästa svenska spelarna och som lyckas knyta ihop säcken. Amerikanskorna kommer göra sitt för båda lagen, det vet vi.

– I den senaste matchen mot Uppsala kom andra vinsten, vi har slagit Visby och Uppsala som är den svagaste länken. Nu ställs vi inför ett lag med samma resultat som vi har, det kommer säkert att avgöras i sista perioden. De har fått en ny amerikanska, Alicia Harris, som har spelat i Mark, så nu har de tre amerikanskor. De har ett gäng svenska ungdomslandslagsspelare som är duktiga i sin grupp, så det kommer att bli tufft. Jämfört med oss som också har mycket ungdomslandslagsspelare men yngre, så är deras äldre, mycket 95:or och 96:or med mer erfarenhet. Vi har bara Ellen, Anita och Jelena i samma ålder.

Han berättar också att Linnea Nilsson, till skillnad från Anita Ilic, tyvärr inte är redo att komma tillbaka än:

– Anita är mer och mer tillbaka, men det går fortfarande lite upp och ned i kvalitet och jämnhet. Hon gjorde det bra offensivt mot Uppsala, liksom även Jelena och Lina. Laget med bäst defensiv kommer att vinna, offensivt kommer det att lösa sig.

– Linnea Nilsson har fortfarande körtelfeber och kommer inte tillbaka än på ett tag. Jag har inga förhoppningar om att hon kommer tillbaka före jul, hon måste få den tid hon behöver för att bli frisk. Vi hamnade i en tuff situation när vi startade säsongen med Anita borta och Linnea sjuk. Vi pratar om hur vi ska få tillbaka vårt varumärke, och en viktig del är att försöka behålla spelarna. Vi borde kanske försöka skicka våra spelare till Södertörn istället för till college så att de blir kvar i Sverige och kan fortsätta träna här parallellt.

 Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

Telge Basket