Bekväm och välbehövlig hemmaseger

Måndag 10 februari 2020

 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström
 • Foto: Anna Forsström
  Foto: Anna Forsström

Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar Radosavljevic, 21, och i Kings Eric Adams och Deshawn Freeman, 18 var. Det ska dock tilläggas att ingen av Djurgårdens två nya amerikaner Aaron Williams och Craig Victor II var licensklara och Brandon Barton och Jeremiah Ingram var inte ombytta.

 

– Vi pratade om att se till att börja bra och sen får de unga spela. Jag tycker att Jonte och Sheriff håller fokuset ganska bra där ute, Martin gör det bra. Bra också att Anton spelade sex minuter idag – han behöver vila, han har gått väldigt hårda minuter. Men om vi spelar så här mot de bättre lagen kommer vi att förlora, jag är fortfarande inte nöjd med kvalitén på vissa av spelarna; Callison måste bli bättre, han måste komma upp i en högre standard om vi ska bli ett topplag, för det är det vi vill, sade Ludde Degernäs, inte helt nöjd med lagets prestation.  

 

Lagen följdes åt jämsides några minuter i inledningen av matchen, men efter tio minuter hade Kings skaffat sig ett niopoängsöverläge. Tidigt i q1 hade Freeman dragit på sig två fouls i sina försök att få stopp på Lazar Radosavljevic och därmed fick Adams chans att göra comeback efter sin skada och inledde med en dunk. 

 

– Det kändes bra att vara tillbaka, jag ville hitta rytmen och vara aggressiv. Jag kände mig inte hundra procent i rytm, men behövde få den här matchen i blodet och är glad att ha gjort en rätt solid match. Att ha två stora spelare och när (Alexander) Larsson kommer tillbaka – det kommer vara riktigt bra inom det målade området och returmässigt sett, sade Adams efteråt. 

 

Gästernas tunna rotation bestod av sju spelare, medan Kings hade privilegiet att kunna rotera alla elva tillgängliga spelare – så även William Kermoury som omedelbart satte en trepoängare.

 

– Det är skönt att vara tillbaka på vinnarspåret i Täljehallen. Sen kanske det inte är en jätterealistisk match; Djurgården kommer med ett ganska sargat lag idag. Men också en möjlighet för våra unga spelare att spela där ute: vi såg Kermoury sätta trean direkt, det är sånt som är kul och viktigt för honom och laget, att visa att han går framåt och har den där inställningen som kan göra honom till en väldigt bra basketspelare, berömde Degernäs.  

 

Freeman fortsatte ha problem att försvara Radosavljevic, som än en gång framkallade en foul- och –and one-situation samtidigt som han gjorde sina 21:a poäng – dock hans sista i matchen.

 

– Nånting som är positivt: Lazar gör 21 poäng i första halvlek, vi håller han på noll i andra, självklart mattas han fysiskt. Han är en fantastisk basketspelare, men defensivt tycker jag vi gör några justeringar som gör att det blir bättre i andra, sade Degernäs.  

 

Kings ledning var 56-32 i halvtid och halvvägs in i q3 fick Nils Johansson dessutom sin femte foul. En spelare mindre för ett redan decimerat bortalag innebar att skillnaden i lagens spelmässiga kapacitet ökade. Med dessa förutsättningar kunde inte Djurgården förändra matchbilden och Kings fick en enkel väg till segern.

 

Länk till intervjun med Eric Adams:

https://www.facebook.com/snapshotmedia.se/videos/1030249317358935/ 

 

Länk till intervjun med Ludde Degernäs:

https://www.facebook.com/snapshotmedia.se/videos/187911955620486/

 

SBL, Södertälje Kings – Djurgården Basket 91-62

(26-17), (30-15), (20-15), (15-15)

 

Poäng i Kings: Eric Adams 18, Deshawn Freeman 18, Martin Pahmblad 15, Jonathan Person 10, Sheriff Drammeh 8, Simas Buterlevicius 6, Anton Gaddegfors 5, Charles Callison 4, Adam Karahmetovic 4, William Kermoury 3

 

Poäng i Djurgården: Lazar Radosavljevic 21, Derrick Wilson 16, Bryan Alberts 14, John Thörnblom 6, Kristoffer Gafor 4, Nils Johansson 1 

 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings