Amanda Kantzy skadad

Fredag 16 oktober 2020

Foto: Martin Tibblin
Foto: Martin Tibblin

I matchen mot Wetterbygden skadade Södertälje Basketbollklubbs damlags Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

 

I onsdags opererade Amanda Kantzy handen för den skada hon ådrog sig i matchen mot Wetterbygden i hemmapremiären i SBL dam. Operationen var lyckad och nu väntar först  fyra veckor med gips och därefter 2-6 veckor med rehab innan hon kan vara redo för spel igen.

 

– Väldigt tråkigt att vi tappar en sån kompetent och viktig spelare. Amanda har börjar säsongen riktigt bra och är väldigt viktig för oss. Glädjande är dock att vi så snabbt kunde få till operation och att den gick bra. Amanda är väldigt målinriktad så jag är övertygad att hon snart är tillbaka igen, säger Joakim Lantto, head coach SBBK dam.

 

Operationen genomfördes på Södertälje sjukhus men genom hela processen har SBBKs medicinska team varit rådgivande under ledning av lagläkaren Olle Lindström, som även är specialist i idrottsortopedi.


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Damerna vann och gjorde 100

  Skrivet 2020-10-25

  Kapten Claesson visade vägen, importerna levererade och Anna Dahl svarade för en jättematch och en dubbel dubbel, när SBBK slog Mark med 100-89.

  Läs mer
 • Rosa Oktober

  Skrivet 2020-10-25

  Under oktober månad gör alla klubbar i SBL dam en insats för att uppmärksamma och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Nu kan du köpa en SBBK Rosa Oktober ...

  Läs mer
 • Inför Mark

  Skrivet 2020-10-23

  Medan SBBKs herrlag fortfarande väntar på seriepremiär gör sig SBBKs damlag redo för säsongens fjärde match. Det är Mark Basket som står för motståndet på söndag på bortaplan i Kinna.

  Läs mer
SBBK Damlaget