Alvik vann och är vidare till semi

Fredag 1 april 2016

Säsongen är över. Alvik visade ingen nåd och vann i kväll i Täljehallen med 75-44. Den andra quartern blev Telges bästa trots att den vanns av Alvik med ett poäng. I övriga perioder var det en väsentlig nivåskillnad. Taneisha Harrison blev än en gång poängbäst i Telge, men "bara" med 22 och sex returer. Alviks Syessence Davis gjorde en double-double, 23 poäng och tio returer.

Nej, kvartsfinalen vände inte tillbaka till Åkeshov, trots att det fanns bra tendenser i Telges spel under den första matchen i tisdags. Match nummer två blev snarare en nattsvart mardröm som hemmalaget inte lyckades vakna ur. Desto gladare är Alvik, som är första laget ut att vara vidare till semifinal. Det är laget, coacherna och klubben väl unt, och det ska bli spännande att följa Alviks fortsatta resa under slutspelet.

Matchen i kväll var helt och hållet Alviks, från uppkast till slutsignal. Medan fyra alviksspelare kom upp i tvåsiffrigt var Harrison den enda som gjorde detsamma i Telge. Hemmalaget satte elva procent av trepoängarna mot motståndarnas 31, tog 35 returer jämfört med 47 och hade sex assists medan Alvik hade 15. Men statistik känns i det här läget överflödigt. Telges insats var helt enkelt undermålig. 2-0 i kvartsfinalen är resultatet av det, i sig inte något att skämmas över mot ett lag som Alvik, men oförmågan att steppa upp när det gäller allt eller inget är en nedslående faktor.

Nu får Telge gott om tid att analysera och fundera på vad som händer framöver. Det finns mycket att jobba på och säkerligen kommer sammansättningen i laget att förändras inför nästa säsongsstart, men en positiv sak som spelare och coacher får ta med sig är den formtopp de befann sig i i vintras när de bland annat besegrade Luleå. Det lovar ändå gott inför framtiden.

Basketligan dam, kvartsfinal 2:3, Telge Basket - Alvik Basket
(10-23), (14-15), (9-17), (11-20)

Poäng i Telge:
Taneisha Harrison 22
Ellen Åström 9
Ashley Daniels 8
Frida Fogdemark 3
Linnea Nilsson 2

Poäng i Alvik:
Syessence Davis 23
Shareta Brown 15
Klara Lundquist 11
Josefin Loob 10
Paula Juhlin 6
Nathalie Lindén 4
Nathalie Schönberg 2
Tyra Carlsten-Handberg 2
Anna Lundquist 2

Skriven av: Lina Agnemar

Foto: Anna Forsström

Relaterade nyheter

Telge Basket