Alexander Lindqvist tillbaka i Kings

Onsdag 6 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Lindqvist som spelade i Kings säsongerna 2011/12 och 2012/13 har efter att ha spelat med Nässjö, Solna, Uppsala och en kort sejour i Belgien nu alltså bestämt sig för att återvända till Södertälje.

"Jag är sjukt glad att vara tillbaka i Kings och att de har överseende med min skada och vågar satsa på mig även fast jag varit borta någon månad. Längtar tills jag tar på mig det gröna linnet igen! " säger Alexander.

Alexanders senaste säsong i Uppsala var han en av ligans bästa poänggörare med nästan 15 poäng per match och 4 returer. Säsongen innan hade han ännu bättre siffror (18p/6r).

Lindqvist rehabiliterar just nu en operation i knät för att bli av med ett "hopparknä" och räknar vara tillbaka på banan efter juluppehållet.

Kings har varit drabbat av skador och förlorat Nick Spires till Spanien men coach Degernäs ser positivt på framtiden - "Nu tittar vi framåt med hög energi och med Tobbe och Alex tillbaka så blir vi tuffa och tas med efter jul" säger Ludde.

 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Serien utjämnad till 2-2

  Skrivet 2018-04-19

  Den fjärde semifinalmatchen mellan Södertälje Kings och BC Luleå blev jämn ända in i det sista och slutade till sist 91-89. Poängbäst blev Toni Bizaca med 30 och i Luleå ...

  Läs mer
 • 2-1 till Luleå inför torsdagens returmöte

  Skrivet 2018-04-18

  I morgon torsdag möts Södertälje Kings och BC Luleå i den fjärde semifinalmatchen i bäst av sju. Den förra matchen i Luleå Energi Arena i måndags slutade med hemmaseger, 82-78, ...

  Läs mer
 • Knapp förlust på bortaplan

  Skrivet 2018-04-16

  Den tredje semifinalmatchen mellan BC Luleå och Södertälje Kings blev betydligt jämnare än de två föregående och slutade 82-78. Kings hade länge en liten ledning, men orkade inte behålla fokus ...

  Läs mer
Södertälje Kings