Alexander Lindqvist tillbaka i Kings

Onsdag 6 december 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Lindqvist som spelade i Kings säsongerna 2011/12 och 2012/13 har efter att ha spelat med Nässjö, Solna, Uppsala och en kort sejour i Belgien nu alltså bestämt sig för att återvända till Södertälje.

"Jag är sjukt glad att vara tillbaka i Kings och att de har överseende med min skada och vågar satsa på mig även fast jag varit borta någon månad. Längtar tills jag tar på mig det gröna linnet igen! " säger Alexander.

Alexanders senaste säsong i Uppsala var han en av ligans bästa poänggörare med nästan 15 poäng per match och 4 returer. Säsongen innan hade han ännu bättre siffror (18p/6r).

Lindqvist rehabiliterar just nu en operation i knät för att bli av med ett "hopparknä" och räknar vara tillbaka på banan efter juluppehållet.

Kings har varit drabbat av skador och förlorat Nick Spires till Spanien men coach Degernäs ser positivt på framtiden - "Nu tittar vi framåt med hög energi och med Tobbe och Alex tillbaka så blir vi tuffa och tas med efter jul" säger Ludde.

 

Relaterade nyheter

 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
 • Borås vann final nr 4

  Skrivet 2019-05-10

  Borås kom ut starkt och var det klart bättre laget. Kings släppte 31 poäng i den första quartern och kunde därefter inte resa sig. Borås vann med 97-80.

  Läs mer
Södertälje Kings