Adjö till Ryssland - nu väntar Eos

Fredag 26 oktober 2018

Foto: Anna Fosström
Foto: Anna Fosström

Det blev förlust i FIBA EuroCup mot Sparta&K Vidnoje i onsdags, men nu mallanlandar Telge i SBL, före matchen mot Artego Bydgoszcs. 

Dags att glömma Ryssland och fokusera på Eos. Men kanske inte ändå. Det fanns ju positiva inslag i onsdagsmatchen att ta med sig hem. Att försvarsspelet höll även mot ryskt motstånd och att Mikaela Gustafsson och Ulrica Holmqvist orkade spela nästan hela matchen. Viktigt nu när Nena Trajchevska saknas pga handskadan.

Eos kommer till match med två vinster och en förlust och matcherna har varit mot lag som även Telge mött. Vinsterna mot Mark och Visby, medan förlusten kom mot Dolphins. Liknar ju Telge, som dessutom har slagit Uppsala. Detta är faktiskt Eos första bortamach i SBL den här säsongen. 

I Eos finns ett riktigt utropstecken i SBL så här långt - danskan Ida Treggedsson Preetzman, som "snittat" 20 poäng på tre matcher. Hon skjuter i både tvåor och treor med hög procent, men det är lite intressant att de flesta trepoängsmissarna har kommit från vänstersidan. Ida måste tas på allsvar!

Dubravka Dacic är en italiensk landslagsspelare som är född i Slovenien och mäter 1,98. Hon har hunnit bli 33 år och har flyttat till Lund för att jobba som tandtekniker. Tidigare i karriären har hon repressenterat klubbar som Dynamo Moskva, Besiktas och Ros Casares.I SBL har hon strax under sju i poäng och returer. 

USA-importen heter Leah Scott. Hennes start var inte övertygande, men senast mot Visby började skotten gå i, så kanske är formen där nu.

Telges bakplan med Ellen Åström och Klara Lundquist har redan fått erkännande för sitt spel - i Veckans Lag. Ellen har varit med två gånger och Klara en.

Teodora Turudic satte 22 poäng borta i Ryssland och kommer att vara ett ständigt hot mot Eos också.

Eos har "snittat" fler poäng, men Telge är bättre på returer och i effektvitet.  

Bara sex stycken telgespelare deltog i matchen mot Sparta&K Vidnoje. Kanske får fler vara med nu, eftersom det kommer en tuff match i Täljehallen nästa torsdag - mot Artego Bydgoszcz.

Telge-Eos börjar klockan 1600 på söndag 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Anna Dahl uttagen i Veckans lag

  Skrivet 2020-10-30

  SBL dam innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Den här veckan är en de uttagna SBBK:s Anna ...

  Läs mer
 • Damerna vann och gjorde 100

  Skrivet 2020-10-25

  Kapten Claesson visade vägen, importerna levererade och Anna Dahl svarade för en jättematch och en dubbel dubbel, när SBBK slog Mark med 100-89.

  Läs mer
 • Rosa Oktober

  Skrivet 2020-10-25

  Under oktober månad gör alla klubbar i SBL dam en insats för att uppmärksamma och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Nu kan du köpa en SBBK Rosa Oktober ...

  Läs mer
SBBK Damlaget