2-1 till Luleå inför torsdagens returmöte

Onsdag 18 april 2018

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon torsdag möts Södertälje Kings och BC Luleå i den fjärde semifinalmatchen i bäst av sju. Den förra matchen i Luleå Energi Arena i måndags slutade med hemmaseger, 82-78, efter tio ledningsbyten och fyra gånger oavgjort. Kings inledde starkt och fokuserat, men förmådde inte behålla samma disciplin i andra och tredje quartern och samlade på sig totalt 18 turnovers i matchen.

– I slutspel är en förlust aldrig riktigt ett steg framåt, men vi är glada att vi kom ut och spelade hårt. I den första matchen vi spelade här uppe hade vi ingen energi och Luleå kalasade på oss, vi visste att det var nåt vi måste fixa. Vi visste att vi måste komma ut och spela med mycket energi vilket vi gjorde, det är tufft här uppe i Luleå inför deras fans. Vi behöll den energin hela matchen, bara att några saker inte gick vår väg i den första halvan, men vi spelade hårt och är redo för dem att komma till Södertälje, sade Aaron Anderson, poängbäst i Kings med 16 (8/9 tvåpoängare samt sju returer, två assists och en block), efter matchen.

Inget av lagen kontrollerade spelet mer än det andra i någon större utsträckning och det fanns inte heller någon tydlig tendens i matchen. Kanske blev därför Adam Rönnqvists tio poäng och två assists (totalt 18 poäng, fyra returer, tre assists och en steal) i q4 extra viktiga.

– Vi får kanske inte så jättemycket poäng på att vi springer, men jag tycker ändå vi har en bra fart upp och ner för banan i dag jämfört mot i Södertälje till exempel, där vi verkligen hamnar i deras tempo. Här i dag tycker jag vi har bra bollrörelse, vi springer mycket och försöker trötta ut dem. De vill gärna gå upp med bollen och vi vill pusha bollen, sade Rönnqvist efteråt och tyckte att Kings offensiva mismatchtaktik som han själv i hög grad var måltavla för, gav blandat utfall:

– Det är tungt alltså, det tar mycket energi, både för mig och Brandon (Rozzell), de försöker hitta mismatch, när vi är lite mindre. När Q (Quinton Upshur) spelar på Martin och jag och Brandon måste spela på Barnes eller Lindqvist försöker de hitta det rätt mycket, men det känns som det är det enda de letar efter hela matchen, samtidigt gör de sjuttioåtta poäng. Men om de går till det där varje anfall så är vi rätt nöjda med det.

Med 2-1 och hemmaplansfördel har Luleå privilegiet att spela med snäppet mindre press än sina motståndare. Kings enda mål just nu är att med hjälp av hemmapublikens stöd i Täljehallen utjämna serien och som en bonus göra Rönnqvists ord rättvisa:

– Det är svårt i Södertälje, jag vet inte riktigt vad det är, vi har alltid haft problem där och Södertälje är framför allt ett väldigt bra hemmalag.

Matchen i morgon börjar klockan 18:04.

Av: Lina Agnemar

 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

Södertälje Kings